PEYGAMBERİM ÖNDERİM 40 HADİS- İ ŞERİF YARIŞMASI

Okulumuzda organize edilen 40 Hadis-i Şerif yarışması düzenlendi. Bu yarışma, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sav) öğretileri etrafında şekillenmektedir. Amacımız, Peygamber Efendimizin öğretilerini daha derinlemesine kavramak ve yaşamımıza tatbik etmek için bu değerli hadislerin üzerinde yoğunlaşmaktır.

Yarışmanın koordinatörlüğünü Sayın Veysiye Yavuz hocamız üstlenmiştir. Hocamızın liderliğinde, bu yarışma Peygamber Efendimizin (sav) öğretilerini daha geniş kitlelere ulaştırma amacı taşımaktadır.

Temel amacımız, Peygamber Efendimizin (sav) hayatından ve sözlerinden ilham alarak, insanlık için en değerli rehberliği sunan 40 Hadis-i Şerif'i öğrenmek ve bu değerli bilgileri birbirimize aktarmaktır. Bu yarışma, sadece bilgiyi artırmakla kalmayıp, aynı zamanda bu öğretileri yaşantımıza yansıtarak toplumumuzda daha olumlu bir değişim yaratmamıza yardımcı olacaktır.

Bu yarışmanın ana teması, "Kim benim hadislerimden kırk tanesini öğrenip başkasına da öğretirse, Allah onu kıyamet gününde alimlerle diriltsin!" hadis-i şerifidir. Bu hadis-i şerif, öğrenmenin ve öğretmenin önemini vurgularken, aynı zamanda bilginin paylaşıldıkça çoğaldığına dikkat çekmektedir. Dolayısıyla, Peygamber Efendimizin (sav) sözlerini öğrenerek başkalarına da aktararak, hem kendimizi hem de toplumumuzu aydınlatma fırsatını bulmuş olacağız.

Yarışmada ilk 3'e giren öğrencilere hediyeleri verildi.

28-03-202428-03-202428-03-202428-03-202428-03-202428-03-202428-03-2024

Yayın: 28.03.2024 - Güncelleme: 28.03.2024 11:44 - Görüntülenme: 72